Mus bananowy z chrupiącymi, czekoladowymi płatkami

mus bananowy z czekoladowymi płatkami

Owsiankę w tym wydaniu mogłabym jeść 5 razy dziennie! Po prostu jest boska 🙂 Poniżej obiecany na FB przepis 🙂

Przepis na 1 porcję:
1 mały banan
1 łyżeczka mielonego siemienia lnianego
1/4 szklanki gorącej wody
1/4 szklanki mleka (u mnie owsiane)
szczypta cynamonu
2-3 łyżki płatków owsianych
1 łyżka wiórków kokosowych
kilka orzechów nerkowca
1 łyżeczka 100% kakao
1 łyżeczka oleju kokosowego
1 łyżeczka miodu.
Piekarnik nagrzewamy do temp. 180st. Siemię lniane zalewamy wrzątkiem, mieszamy. W kielichu blendera umieszczamy banana, wlewamy mleko i wodę z siemieniem, dodajemy cynamon i miksujemy na gładki mus. W miseczce mieszamy płatki, wiórki, orzechy, kakao, olej i miód (najlepiej palcami, by płatki, wiórki i orzechy były dokładnie oblepione kakao z miodem i olejem). Blachę lub naczynie żaroodporne wykładamy papierem do pieczenia i układamy na nim płatki. Wstawiamy na 15 minut do piekarnika (mieszamy 2 razy w trakcie pieczenia). Mus bananowy przelewamy do pucharka, dodajemy płatki i gotowe 🙂 Mam nadzieję, że przepis przypadnie Wam do gustu! Smacznego!

Komentarze: 2

  1. Ola Piszczatowska says:

    Przepyyyyszne sniadanie! Takie jak lubie: na slodko. Zamiast w piekarniku podprazylam wszystko na patelni i wyszlo tez znakomicie! Pozdrowienia!

    • Kamila Wrzesińska says:

      Bardzo się cieszę, że smakowało Pani Olu i dziękuję za wieści! 🙂 Pozdrawiam ciepło!

Skomentuj Kamila Wrzesińska Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *