Obłędna czekoladowa tarta – bez pieczenia!

czekoladowa tarta bez pieczenia

Kochani, na weekend polecam czekoladową rozpustę – surową i bezglutenową tartę 🙂 Słowa zachęty są zbędne – po prostu sprawdźcie ten przepis! Przygotowanie zajmuje kilka minut. W zasadzie robi się sama 🙂 Będzie potrzebny malakser/blender.

Przepis na tartę o średnicy 22cm:
Spód:
100g orzechów nerkowca
100g wiórków kokosowych
5 daktyli
1 łyżka oleju kokosowego
1 łyżka wody
szczypta soli
Krem:
100g orzechów nerkowca
3 łyżki 100% kakao
4 łyżki miodu
2 łyżki oleju kokosowego
2 daktyle
2 łyżki soku z limonki
1 łyżka wody.
Wszystkie składniki na spód umieszczamy w malakserze i miksujemy. Ciasto wykładamy na natłuszczoną formę do tarty i rozprowadzamy/ugniatamy palcami. Czynność powtarzamy ze składnikami na krem – umieszamy w malakserze/blenderze i miksujemy. Gotowy krem nakładamy na spód. Całość chłodzimy przed podaniem w lodówce (minimum pół godziny). Gotowe!
Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *