Pudding jaglano – malinowy

pudding jaglano - malinowy

A co powiecie na pudding jaglano – malinowy?
To prosty sposób na sycący, słodki i bardzo zdrowy posiłek!

Podaję przepis na 1 porcję:
– 3-4 łyżki suchej kaszy jaglanej
– 1 szklanka napoju jaglanego (może być zwykłe mleko lub inny roślinny napój)
– garść malin i kilka borówek do dekoracji
– 2 suszone daktyle
– 1/2 kostki startej lub posiekanej gorzkiej czekolady do dekoracji

Gotujemy kaszę jaglaną ok 15 minut (można na wodzie lub mleku ze szczyptą soli morskiej i wanilii, u mnie na „mleku” jaglanym, który kupiłam dziś w osiedlowym sklepie), przekładamy do blendera, dodajemy suszone daktyle (warto zalać wcześniej wrzątkiem i odstawić na chwilę), maliny, dolewamy trochę „mleka” roślinnego lub zwykłego i miksujemy aż do uzyskania aksamitnej konsystencji 🙂
A co się kryje w tym smacznym puddingu? Prawie cała gama witamin z grupy B, witamina C, potas, magnez, żelazo, cynk, miedź i krzem, który bardzo korzystnie wpływa na urodę i zapobiega demineralizacji kości, a także mnóstwo innych antyoksydantów, które toczą nieustanną walkę z wolnymi rodnikami! Smacznego i na zdrowie!
Pamiętajcie, że tajemnica trwałego sukcesu tkwi w naszych codziennych nawykach 🙂

Podziel się z innymi!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *