Uzdrawiająca moc jedzenia i brokułowa pasta do pieczywa

Pasta brokułowa na kanapki

Zdrowie podane na talerzu 🙂
Niemal z każdym dniem jestem bardziej zafascynowana uzdrawiającą mocą darów natury, mocą która jest w naszych rękach, z której możemy czerpać garściami! Korzystajmy z tego przywileju! Dzięki prawidłowo zbilansowanemu menu możemy osiągnąć równowagę, być zdrowymi, pełnymi energii, uśmiechniętymi, młodymi duchem i ciałem, sprawnymi fizycznie ludźmi 🙂
Polecam pastę brokułową na kanapki – wystarczy zmiksować zblanszowanego brokuła z fetą, odrobiną oliwy i szczyptą pieprzu, posmarować gotową pastą kromkę pełnoziarnistego pieczywa, posypać uprażonymi pestkami dyni i zajadać ze smakiem 🙂
Do tego koktajl na bazie świeżo wyciskanego soku z pomarańczy, z „mlekiem” migdałowym, bananem, gruszką i szczyptą mielonych ziaren wanilii. To prawdziwa skarbnica witamin, minerałów i antyoksydantów!
Smacznego i na zdrowie!

Przepis na pastę:
– 1/2 brokuła
– 50g sera feta
– łyżeczka oliwy
– szczypta pieprzu
Brokuła dzielimy na różyczki, blanszujemy w lekko osolonej wodzie i studzimy. Miksujemy z fetą, oliwą i pieprzem. Przekładamy do słoiczka i chłodzimy. Pastę można przechowywać do kilku dni w lodówce.

Przepis na koktajl:
– 1 szklanka mleka migdałowego
– 1 banan
– 1/2 gruszki
– sok wyciśnięty z 1/2 pomarańczy
– szczypta wanilii
Blendujemy i gotowe.

Przeczytaj również...

Podziel się z innymi!

Komentarze: 2

  1. Ana says:

    Pani Kamilo,
    przepisy są rewelacyjne i porady też krótko i na temat – świetny blog!!!
    Po prostu świetny!

    • Kamila Wrzesińska says:

      Bardzo mi miło! Dziękuję!!! Pozdrawiam cieplutko :*

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *