Czekoladowy krem z awokado

czekoladowe smarowidło

Dziś znów coś słodkiego, bo uwielbiam ten smak! Ci co mnie znają to wiedzą, że do słodkości mam wielką słabość, choć mam wrażenie, że z wiekiem moje gorące uczucie jakim darzę tą grupę produktów słabnie 🙂 Teraz nie zamieniłabym wartościowego obiadu na deser, a kiedyś byłam na to gotowa! A to zasługa dobrze zbilansowanej diety, w której niczego organizmowi nie brakuje. Po przejściu na zdrowszy tryb odżywiania zaczynamy intensywniej odczuwać smaki. Ostatnio zasłodziłam się jedząc mango 🙂 A jedna z moich pacjentek powiedziała, że nie miała pojęcia, że gruszki są tak słodkie! Fajnie jest, gdy doceniamy prawdziwy, niczym „nie podkręcany” smak natury.

Polecam czekoladowe smarowidło, które kryje w sobie super moc!

Podaję przepis:
1 dojrzałe awokado
1/2 dojrzałego banana
2 suszone figi
2 daktyle (chwilę przed użyciem zalewamy wrzątkiem)
1 łyżka 100% surowego kakao
2-3 łyżki „mleka” migdałowego.

Miksujemy, smarujemy pełnoziarniste pieczywo, dodajemy orzechy i sezonowe owoce i mamy kompletną zdrową przekąskę 🙂
Smacznego!

 

Podziel się z innymi!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *