Jogurt naturalny z pieczoną nektarynką

Jogurt z pieczoną nektarynką

Jedzenie to jedna z niewielu naszych codziennych przyjemności! Ja wprost uwielbiam jeść! Kto mnie zna, ten wie 🙂 Jedne z fajniejszych słów jakie słyszę często od moich pacjentów to: „Nigdy wcześniej nie jadłam/em tak smacznie jak na diecie!” albo „Przygotowałam/em dania z diety na spotkanie z przyjaciółmi/rodziną, wszystkim bardzo smakowało i prosili o przepisy” 🙂
Jeśli macie dziś ochotę na coś słodkiego, to polecam na podwieczorek jogurt naturalny z pieczoną nektarynką, miodem, wanilią, cynamonem i orzechami nerkowca 🙂 Taki jogo-deser dostarczy mnóstwa składników odżywczych, między innymi beta-karotenu, witaminy C, wapnia, magnezu i żelaza 🙂 Smacznego!

Przepis na 1 porcję:
150g jogurtu naturalnego
1 nektarynka
1 łyżka orzechów nerkowca
2 łyżeczki miodu
szczypta wanilii (mielonych ziaren) i cynamonu
Piekarnik nagrzewamy do temp. 180st.C Nektarynkę kroimy w kostkę, smarujemy miodem i oprószamy wanilią i cynamonem. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy orzechy nerkowca i wstawiamy na 15 minut do piekarnika. Jogurt mieszamy z łyżeczką miodu i szczyptą przypraw. Przekładamy do pucharka i dodajemy pieczoną nektarynkę z orzechami.

Przeczytaj również...

Podziel się z innymi!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *