Jesienny muffin

jesienny muffin

Jesienny muffin i latte to zestaw na dziś idealny! Jedząc coś co jest nie tylko pyszne i słodkie, ale i dostarcza mojemu organizmowi cennych składników odżywczych, odczuwam podwójną przyjemność 🙂 

Rozkosz dla podniebienia bez żadnych wyrzutów sumienia! To lubię 🙂

 

Podaję przepis na 6 muffinów:
75g mąki żytniej
50g mąki owsianej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
1 łyżeczka cynamonu
1 małe starte jabłko
100g puree z pieczonej dyni
1 jajo
50g drobnego cukru trzcinowego/ksylitolu
2 łyżki oleju.
Mieszamy osobno składniki suche i mokre, a potem je delikatnie łączymy i nakładamy łyżką do papilotek. Pieczemy 25 minut w temp 180st.C.
Miłego weekendu!

Podziel się z innymi!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *