Sałatka z rukolą, fetą i malinami

SONY DSC

Kochani, co dziś u Was na lunch? U mnie rukola z prawdziwą fetą, malinami, prażonymi pestkami dyni i miodowo – limonkowym sosem. Pysznie i zdrowo 🙂 Taka sałatka dostarcza właściwie wszystkiego czego organizm potrzebuje do pracy, między innymi witaminy C i innych antyoksydantów, niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, wapnia i pełnowartościowego białka.
Lato to idealny moment na zmianę nawyków żywieniowych! Słońce podnosi nam poziom hormonów szczęścia i witaminy D, a uliczne stragany aż uginają się pod ciężarem świeżych warzyw i słodkich owoców!
Zapraszam serdecznie na konsultacje „na żywo” lub on line 🙂

Przepis na 1 porcję:
Garść rukoli
50g sera feta lub koziego
Garść malin
łyżka uprażonych na suchej patelni pestek dyni
Sos:
łyżeczka oliwy
łyżeczka soku z limonki
łyżeczka miodu
świeżo mielony pieprz.
Fetę kroimy w kostkę, przygotowujemy sos, układamy rukolę na talerzu, a na niej pozostałe składniki. Sałatkę posypujemy pestkami, polewamy sosem i przyprawiamy świeżo mielonym pieprzem.

Podziel się z innymi!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *