Zielony koktajl z jarmużu

koktail zielony

Ile porcji warzyw i owoców zdążyliście już dzisiaj spożyć? 🙂
Jeżeli macie w tym temacie zaległości, zielonym koktajlem łatwo je nadrobić!
Mój dzisiejszy zastrzyk witamin i antyoksydantów to koktajl z jarmużu, jabłka oraz soku wyciśniętego z grejpfruta i pomarańczy 🙂
Dzięki temu, że blender wykonuje za nas część roboty i rozdrabnia warzywa i owoce, witaminy i minerały w nich zawarte są łatwiej przyswajalne i trafiają niemal prosto do wszystkich komórek organizmu cudownie je odżywiając!

Zielone koktajle są na czele mojej listy przekąsek na drugie śniadania i podwieczorki przez cały rok! Są pyszne, a do tego niezwykle wartościowe. Jeżeli nie przepadacie za sałatkami z jarmużem, to gwarantuję, że w koktajlu, w towarzystwie owoców, nie wyczujecie go w smaku, a mimo wszystko będziecie korzystać z jego wspaniałych uzdrawiających właściwości.

Przepis na 1 porcję:
1 garść liści jarmużu (bez twardych łodyg)
1 jabłko (obrane i pokrojone)
sok wyciśnięty z 1 pomarańczy
sok wyciśnięty z 1/2 grejpfruta
Miksujemy chwilę wszystkie składniki i gotowe.

Podziel się z innymi!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *